Go back to home



We have detected that you are using ad blocking software.
The MR2 Australia forum is made possible by ad revenue.
Please disable your ad blocker to ensure that this site lives on.

Aftermarket water temp gauge not working

Author
maccardo94
MR2 Enthusiast
  • Total Posts : 82
  • Scores: 1
  • Reward points: 1194
  • Joined: 2016/04/17 00:04:54
  • Status: offline
2019/04/25 14:03:45 (permalink)
0

Aftermarket water temp gauge not working

Hi everyone(gen 3 3sgte sw20)

My aftermarket water temp gauge has stopped working. But my main oem cluster one is fine i checked both ecu and gauge sensor plugs in the engine bay and back plug of aftermarket gauge and the gauge lights work. But as stated my oem is working. I didnt install the aftermarket gauge so does anyone know where the aftermarket one would get wired into in the engine bay?
Im not woried about overheating issues but its just a bugger
Hope all makes sense!

Thanks

Sent from my CPH1725 using Tapatalk

#1


4 Replies Related Threads

    Falcon
    MR2 Deity
    • Total Posts : 507
    • Scores: 137
    • Reward points: 3946
    • Joined: 2011/04/07 19:51:15
    • Location: Brisbane Australia
    • Status: offline
    Re: Aftermarket water temp gauge not working 2019/04/25 15:01:49 (permalink)
    0
    Just be aware that the OEM temp gauge is totally useless to detect an overheat condition.
    It will sit about it's middle normal position while the actual coolant temp will climb to high hell. 110 degrees +.
    #2
    maccardo94
    MR2 Enthusiast
    • Total Posts : 82
    • Scores: 1
    • Reward points: 1194
    • Joined: 2016/04/17 00:04:54
    • Status: offline
    Re: Aftermarket water temp gauge not working 2019/04/25 15:10:17 (permalink)
    0
    Fully understand. My mates rx8 turbo gave him 3 seconds before his engine blew.
    Ive never had heat problems yet,but its a must to keep an eye on exact temp readings. Having the gauge down until i sort it shouldnt screw with the system should it?

    Sent from my CPH1725 using Tapatalk

    #3

    maccardo94
    MR2 Enthusiast
    • Total Posts : 82
    • Scores: 1
    • Reward points: 1194
    • Joined: 2016/04/17 00:04:54
    • Status: offline
    Re: Aftermarket water temp gauge not working 2019/04/25 18:02:35 (permalink)
    0
    Also upon further inspection. I cant find the sensor for the aftermarket gauge either.
    Theres no top radiator hose unit or extra plug in the water neck for it

    Are there any other possible spots on the block it could be pluged in?

    Thanks


    Sent from my CPH1725 using Tapatalk

    #4
    5SGTE
    MR2 Deity
    • Total Posts : 1914
    • Scores: 161
    • Reward points: 3906
    • Joined: 2011/04/07 19:51:15
    • Location: qld Australia
    • Status: online
    Re: Aftermarket water temp gauge not working 2019/04/26 00:13:16 (permalink)
    0
    I guess there's a chance it could be in the front pipes.
    #5
    Jump to:

    © 2019 APG vNext Commercial Version 5.5